Koiraasi ajatellen

Tavoitteemme

on valmistaa koiralähtöisiä tuotteita, jotka on suunniteltu ajatellen koiran parasta.

Tuotteiden pääidea on, että ne ovat koiralle miellyttäviä ja tuntuvat mukavilta päällä.

Emme koskaan valmista tai myy tuotteita, jotka tuottavat koiralle kipua ja näinollen aiheuttavat stressiä ja pelkoa.

Valjaatko parempi kuin panta? Miksi?

Asia, joka tuntuu aiheuttavan paljon puhetta ja erillaisia mielipiteitä.

Me olemme vahvasti valjaitten puolestapuhujia. Miksikö?

1. Koiran kiputuntemus ja fyysinen hyvinvointi

- Olemme jostain saaneet hassun ajatuksen päähämme, että koiran kaula olisi hyvinkin vahvaa tekoa ja koira ei tuntisi kipua hihnan kiristyessä. Tosiasiassa koiran kaula ei ole sen vahvempi kuin ihmisenkään.  

- Kun ihminen nykäisee koiraa hihnasta tai koira itse lähtee vauhdilla esimerkiksi hihnassa pupun perään, voi tapahtua pahojakin vaurioita koiran kaulan alueen lihaksistolle sekä luustolle. Pahimmassa tapauksessa kaulan nikamistossa voi tapahtua nykäisystä johtuen asennon muutoksia, jotka voivat johtaa välilevypullistumaan ja hermokipuihin.

- Koiran kurkun päällä sijaitsee kilpirauhanen, joka voi vaurioitua hihnasta johtuvasta nykimisestä.


2. Koiran stressi ja pelko

- Kun nykäisy kaulaan tulee, koira tuntee kipua. Koira eläimenä yhdistää kivun ympäristöön sekä asiaan jota se katsoo. Jos siis samaan aikaan kun nykäisy tapahtuu koira katsoo vastaantulevaa vierasta koiraa, koira yhdistää kivun ja epämiellyttävän olon vastaantulevaan koiraan. Näin koira voi alkaa pelkäämään vieraita koiria ja pelko voi purkautua esimerkiksi remmirähjäämisenä.

- Tämän seurauksena on sanomattakin selvää, että ulkoiluista tulee koiralle sekä omistajalle stressaavia ja epämiellyttäviä.

- Käyttämällä hyvin istuvia Y:n muotoisia valjaita pystymme ennaltaehkäisemään ulkoilun yhtyedessä koiran fyysisiä vammoja sekä tätä kautta alentamaan stressiä ja pelkotiloja.